VALTUUSTOALOITE PUURAKENTAMISEN HYÖDYNTÄMISESTÄ KERAVAN KOULU- JA TÄYDENNYSRAKENTAMISESSA

Kaupunginvaltuusto 30.1.2017/13 §

Kv 13 §

Iiro Silvander esitti hänen ja 21 muun valtuutetun allekirjoittaman seuraavan valtuustoaloitteen:

Suomi tunnetaan maailmalla muiden muassa urheilutähdistään, kulttuuristaan sekä tieto- ja viestintäteknologiasta että puusta. Olemme kuitenkin viime vuosina jääneet puurakentamisen kehittämisessä jälkeen monista kilpailijamaistamme, kuten Ruotsista. Tämän johdosta Perussuomalaiset haluavat jatkossa kiinnittää huomiota puurakentamisen lisäämiseen etenkin täällä kotikaupungissamme Keravalla – näin itsenäisyytemme 100-vuotisjuhlavuonna.

Tulee myös muistaa, että ala on merkittävä tekijä, se työllistää runsaasti ihmisiä joko suoraan tai välillisesti. Lisäksi puurakentamisen vaaliminen vastaa myös hyvin tarpeisiin viihtyisistä, terveellisistä ja hengittävistä rakennuksista. Täten puurakentaminen oikein tehtynä voi olla ratkaisu moniin koulu- ja muiden rakennusten sisäilmaongelmiin, joista on keskusteltu runsaasti viime vuosina myös täällä Keravalla. On toki luonnollista, että myös meillä kuntapäättäjillä, kuten myös kaavoittajilla, rakennuttajilla sekä rakennusliikkeillä on avainasema siinä, miten yhdessä puutoimittajien kanssa puurakentamista edistetään.

Lisäksi aloite yhdessä sekä vastaa että omalta osaltaan myös kunnioittaa paikkakuntamme historiallista puusepänteollisuutta, kädentaitoja sekä kaikkia niitä henkilöitä, jotka ovat ajansaatossa puuseppäteollisuuden parissa työskennelleet Keravalla.

Näin ollen, Perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää valtuustoaloitteena, että Kerava ainakin omassa koulu- ja täydennysrakentamisessaan (ml. korjausrakentaminen) hyödyntää puurakentamisen ja kehittämisen monet mahdollisuudet jatkossa.

Päätös: Aloite päätettiin lähettää kaupunginhallituksen valmisteltavaksi.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa