VALTUUSTOALOITE POLIITTISEN TYÖRYHMÄN PERUSTAMISESTA POLKUPYÖRÄILYN EDISTÄMISEKSI

Kaupunginvaltuusto 4.6.2018/43 §

Kv 43 §

Jukka Nissinen, Liisa Hyttinen, Juha Ryhänen, Juhani Lohikoski, Nina Korventaival, Iiro Silvander, Esa Savenius, Inna Kallioinen, Eija Halme ja Pentti Rönkkö esittivät heidän ja 28 muun valtuutetun allekirjoittaman valtuustoaloitteen:

Kerava on kaupunki, jossa on poikkeuksellisen hyvät edellytykset käyttää polkupyörää päivittäisessä liikkumisessa. Kaupunkimme on kooltaan kompakti eli etäisyydet ovat pienet. Pyörällä pääsee käytännössä 10-20 minuutissa minne vain kaupungin alueella.

Polkupyöräily vähentää liikenneruuhkia, vie vähemmän tilaa pysäköintialueilla ja on edullinen tapa liikkua. Se ei tuota saastetta, melua tai päästöjä, vaan vastaa ilmastohaasteisiin, luo liityntäliikenteen mahdollisuuksia sekä parantaa fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Polkupyöräily luo positiivista imagoa.

Polkupyöräilyn edellytyksiä on jo luotu kaupungissamme. Niitä on mahdollista edelleen kehittää. Kaikissa valtuustoryhmissä on pyöräilystä ja sen kehittämisestä kiinnostuneita valtuutettuja, joilla on ideoita. Ideat olisi hyvä saattaa kaupungin käyttöön.

Me allekirjoittajat esitämme, että kaupunkiin perustetaan poliittinen työryhmä, joka selvittää mahdollisuuksia kehittää polkupyöräilyä ja sen edellytyksiä Keravalla. Työryhmän idea olisi olla ’poikkipoliittinen’ eli olisi tärkeää, että työryhmässä olisi edustaja jokaisesta valtuustoryhmästä.

Päätös: Aloite päätettiin lähettää kaupunginhallituksen valmisteltavaksi.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa